Welke warmtepomp kiest u?

Duurzaamheid is steeds belangrijker. We moeten zuinig omgaan met onze aarde. Daarom is het zeker bij het bouwen van nieuwe huizen belangrijk om na te denken over groene alternatieven. Kies er bijvoorbeeld voor om een warmtepomp te installeren in plaats van een klassieke cv-ketel op gas. In dit blog vertellen we welke mogelijkheden er allemaal zijn wanneer u kiest voor een warmtepomp. Lees dus snel verder!

1. Hybride warmtepomp

Niet iedereen wil in één keer de overstap maken van gas naar groene energie. Dat is heel begrijpelijk. In dat geval is een hybride warmtepomp een goed idee! Deze kunt u combineren met een cv-ketel. Zo verbruikt u in ieder geval al een stuk minder gas: vaak wel 70%! Zo bent u al goed voorbereid op het moment dat Nederland definitief van het gas af gaat. Wel kunt u een kleine stijging in de elektriciteitskosten merken, omdat de compressor van de hybride warmtepomp wel stroom verbruikt.

2. Elektrische warmtepomp

De full electric warmtepomp gebruikt de buitenlucht als bron. Hierbij verbruikt u dus helemaal geen gas meer. Deze elektrische warmtepomp wordt vaak aan het dak, aan de gevel of in de tuin bevestigd. Zo heeft de pomp voldoende toegang tot de buitenlucht. Het binnendeel van deze warmtepomp kan bij sommige modellen op een flinke afstand van het buitendeel worden geplaatst.

3. Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp geeft zijn warmte af aan het water dat gebruikt wordt om de radiator of de vloer te verwarmen. Deze kan ook worden ingezet om warm water voor douche, bad of keuken te genereren. Dan bestaat de warmtepomp uit de volgende drie delen:

  1. Binnendeel
  2. Buitendeel
  3. Boilervat

Warmtepomp kopen

In dit blog hebben we heel kort de verschillen tussen 3 soorten warmtepompen uitgelegd. Gaat u een warmtepomp aanschaffen voor uw eigen pand of voor uw bouwproject? Dan is het goed om van tevoren na te gaan welke warmtepomp het best aan uw eisen voldoet. Wilt u hulp bij het vinden van een betrouwbare leverancier die u hier meer over kan vertellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *