Een glad oppervlak vereist een gelijkmatige ondervloer

U heeft besloten om in uw nieuwe woning of bedrijf een mooie betonvloer te leggen: een goede keuze. Een betonvloer heeft talloze voordelen, zoals duurzaamheid, krasvrij, slijtvast en egaal. Dat laatste is natuurlijk een van de grootste voordelen van een betonvloer. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw betonvloer ook echt egaal wordt afgewerkt? In deze blog vertellen we u hier graag meer over. Een betonnen vloer is misschien een goedkope optie, maar deze wilt u natuurlijk ook tot in de puntjes afgewerkt hebben! Lees dus snel verder over het egaliseren van de ondervloer voor een gladde afwerking van uw betonvloer.

Simpele gladde afwerking met plank

De ene afwerking is de andere niet. Daarom is het belangrijk om te weten hoe glad uw betonvloer moet worden afgewerkt. Is de betonvloer bedoeld voor een kelder of opslagruimte? Dan is een spiegelgladde vloer misschien niet de beste optie. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de betonvloer te egaliseren met een gladde plank. Deze kunt u bijvoorbeeld aan een daarvoor bestemde stok bevestigen om het uzelf makkelijker te maken. Leg nooit zomaar platen op de vloer om de vloer waterpas te maken. Dit brengt het risico met zich mee dat het beton tot op de platen uitdroogt, met alle gevolgen van dien. Het werken met platen omvat bovendien veel voorbereidende stappen die vaak meer tijd en geld kosten dan het gladstrijken met een gladde plank. Kies dus verstandig!

Vlinderen van betonvloer voor beste resultaat

Voor het storten en afwerken van uw beton kunt u het beste bij betonspecialisten terecht. Voor een gladde vloer is het immers ook belangrijk dat de ondervloer egaal is. Hiervoor moet een goede fundering worden gelegd die alle risico’s van instorting of verzakking beperkt. Wanneer de ondervloer egaal is, kan de betonvloer worden gestort. Deze wordt vervolgens gladgestreken met behulp van een vlindermachine. Het vlinderen van een betonvloer is een methode die ervoor zorgt dat vers gestort beton egaal wordt. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ​​kleur aan uw betonvloer toe te voegen door deze in te laten vlinderen.

Heeft u uw betonvloer al laten storten en gladstrijken? Stuur ons het resultaat via het contactformulier!

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *