Loods bouwen? Gebruik light steel

Wilt u een loods bouwen? Dan moet u met veel aspecten rekening houden. Het belangrijkste aspect is uiteraard de materiaalkeuze. Ga er maar aan staan om het beste materiaal te kiezen uit de vele mogelijkheden die er zijn. Een van die mogelijkheden lichten we in dit blog uit: light steel. Wij vinden dat één van de beste bouwmaterialen voor een loods. Vooral ook omdat door staal bewerken het bouwen van een loods redelijk eenvoudig is. Wat zijn de 5 belangrijkste kenmerken van light steel?

1. Vrijheid in de kleur, textuur en vormgeving

Door light steel te gebruiken voor de bouw van een loods hebben architecten veel vrijheid in de kleur, de textuur en in de vormgeving van de loods. Het veelzijdige light steel kenmerkt zich door kracht, duurzaamheid, schoonheid en precisie. Dat is een heerlijke uitgangspositie voor het bedenken van functionele oplossingen voor de perfecte loods. De basis van light steel kan in de fabriek worden afgewerkt onder gecontroleerde omstandigheden. Een proces dat vele malen herhaald kan worden.

2. Zeer efficiënt materiaal

Omdat de light steel componenten in de fabriek worden voorbereid, is het relatief weinig werk om het op locatie in elkaar te zetten. Gebruik van light steel kan een besparing opleveren van 20% tot 40% in de bouwtijd. We kunnen dus wel spreken van efficiënt bouwmateriaal.

3. Flexibel materiaal

Light steel is een flexibel materiaal. Stalen constructies hebben weinig tot geen beperkingen wat betreft omlijsting. Daardoor zijn ze eenvoudig aan te passen en te bewerken. U kunt ze in hoogte en in breedte prima uitbreiden.

4. Light steel is eindeloos recyclebaar

Na de sloop van een gebouw of loods is het light steel frame prima geschikt voor hergebruik. Het materiaal kan worden omgesmolten en opnieuw worden gebruikt. Wat dat betreft is light steel eindeloos recyclebaar zonder aan kracht in te boeten. Wist u dat ongeveer een derde van het nieuwe staal al wordt gemaakt van gerecycled staal.

5. Licht en milieuvriendelijk

Light steel is een lichtgewicht bouwmateriaal. Een voordeel hiervan is dat het gemakkelijk verplaatst kan worden. Dat levert een besparing op transport en brandstofverbruik op. Daarnaast is een light steel constructie energiezuinig, omdat ze zeer goed warmte en koude isoleren. Ideaal in zomer en winter dus.

Heeft u interessante bouwtips voor ons? We horen ze graag van u via ons contactformulier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *