Vlizotrappen en vaste trappen

De verschillen en de voordelen

Bent u bekend met vlizotrappen en vaste trappen? Ze verschillen enorm, maar dienen hetzelfde doel. Ze bieden u beide de mogelijkheid om een verdieping hoger te gaan zonder dat u daarvoor een ladder nodig heeft. Hier leest u over het verschil tussen een vlizotrap en een vaste trap en wanneer u beter kunt kiezen voor de een of de ander.

De vlizotrap

De vlizotrap is redelijk ouderwets, maar hij komt nog veel voor in menig huis. De vlizotrap is een ruimtebesparende trap die het meest gebruik wordt om in een woning eenvoudig naar een zolder, vliering of andere ruimte te gaan, zonder dat u een ladder of vaste trap nodig hebt. Niet voor niets is de term ‘vlizo’ een samenvoeging van ‘vliering’ en ‘zolder’. Met een houten vlizotrap bent u in een mum van tijd een verdieping hoger. Hij is handig, veilig en voorzien van een luik. U trekt een vlizotrap van moeiteloos naar beneden voor gebruik.
De voordelen van een vlizotrap zijn:

  • U gebruikt hem alleen indien nodig
  • Als u hem niet gebruikt is hij ingeklapt, dat geeft veel ruimtebesparing
  • Als de trap ingeklapt is, zit het luik dicht. Zo bespaart u stookkosten, warmte stijgt dan niet onnodig op naar de zolder of vliering

De vaste trap

As u ruimte genoeg hebt en u wilt graag snel naar boven kunnen lopen, dan is een vaste trap een betere en handiger optie dan een vlizotrap. Maar een vaste trap laten maken, is uiteraard wel kostbaarder. Waar gaat u voorkeur naar uit?

Waarom een vlizotrap vervangen door een vaste trap?

We hebben de voordelen van een vaste trap hier voor u op een rijtje gezet:

  • Doordat u met een vaste trap heel makkelijk naar de verdieping loopt, zult u die ruimte veel meer en effici├źnter gaan gebruiken. Voor uw gevoel krijgt u er dus ruimte bij
  • Een vaste trap ziet er mooier, rustiger en verzorgder uit dan een vlizotrap
  • Een vaste trap is veiliger. Meestal is de hoek van een vaste trap minder steil, en door het plaatsen van een leuning, een traphek of andere veiligheidsmaatregelen, kunt u uw trap veiliger maken voor bijvoorbeeld kinderen of mensen die slechter ter been zijn
  • De waarde van uw woning stijgt. Een vaste trap laten plaatsen kost natuurlijk geld, maar het levert ook daadwerkelijk iets op. Bij een eventuele verkoop van uw woning, betaalt zich dat weer terug.

Laat u goed voorlichten

Als u moeite heeft met kiezen tussen een vaste trap en een vlizotrap, kunt u het beste naar een handige specialist in zolderverbouwingen gaan. Daar kunnen ze uitgebreid informeren over de voor- en nadelen en de kosten van een vaste trap en een vlizotrap.

Waar gaat uw voorkeur naar uit? Wij horen het graag van u. Stuur uw bericht via het contactformulier naar ons toe.

Categorie├źn: Bouwbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *