Verschillende manieren om uw tuin te verlichten

Net zoals er veel opties zijn voor binnenverlichting, kunt u ook uw tuin op verschillende manieren verlichten. Dit maakt uw tuin niet alleen veiliger, maar het ziet er ook ontzettend sfeervol uit. Gaat u binnenkort uw tuin verbouwen? Laat u dan inspireren, want in dit blog vertellen we meer over de verschillende soorten tuinverlichting. Ook vertellen we meer over de verschillende buitenverlichting onderdelen.

Gevelverlichting

Gevelverlichting is, zoals de naam het eigenlijk al zegt, verbonden aan de gevel van het pand, of de verlichting is geplaatst in de grond langs de muren. Het is een veelgebruikte manier van buitenverlichting in tuinen omdat het niet veel plaats in beslag neemt, en uw woning een mooie uitstraling geeft. Qua onderdelen heeft u voor uw gevelverlichting heel veel keuze uit verschillende wandarmen. Kies bijvoorbeeld voor sierlijke klassieke wandarmen.

Lantaarnpalen

U kunt er ook voor kiezen om lantaarnpalen in uw tuin te plaatsen. Dit is vooral aan te raden wanneer u een grote tuin hebt met genoeg ruimte. Een ouderwetse tuinlantaarn is echt een unieke toevoeging, en een ware eyecatcher in uw tuin. Voorheen was het aansteken van deze klassieke lantaarnpalen een heel gedoe, maar gelukkig kan het tegenwoordig met een druk op de knop. Veel bedrijven richten zich namelijk op het geven van een tweede leven aan klassieke verlichting, waardoor u er ook moderne lichtbronnen in kunt doen.

Buitenverlichting met een sensor

Het is zeker aan te raden om in uw tuin te kiezen voor buitenverlichting met een sensor. Vooral bij de voordeur is dit een slim idee. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt door de sensor, springt de lamp aan. Inbrekers werken natuurlijk het liefst in het donker zodat ze niet gezien worden. Zo’n buitenlamp schrikt inbrekers dus af, zonder dat u de hele nacht lang de lamp aan hoeft te laten staan. Er zijn tegenwoordig genoeg buitenverlichting onderdelen op de markt zodat u ook klassieke, ouderwetse verlichting kunt voorzien van een sensor.

Categorieën: Tuinen