Alles over een warmte terugwin installatie
Heeft u een warmte terugwin installatie? Of overweegt u de aanschaf van een WTW en wilt u er meer van weten? Met een warmte terugwin installatie (WTW) kunt u uw woning ventileren waarbij er zo min mogelijk warmte verloren gaat. De gebruikte warme lucht wordt afgevoerd en overgebracht naar de verse, koude lucht die door het ventilatiesysteem naar binnen stroomt. Een WTW-unit houdt de luchtstromen in uw woning in balans.
Verschil met mechanische ventilator
Net als bij een mechanische ventilator voert het WTW systeem vervuilde lucht af, maar voert tegelijkertijd ook weer verse lucht aan. De uitgaande en inkomende luchtstromen komen niet met elkaar in aanraking. Daardoor zijn koude luchtstromen in huis voortaan geschiedenis. In de zomer werkt het andersom en geeft het systeem verkoeling.
Kosten van een WTW-unit
Voor een WTW-unit bent u tussen de € 700,- en € 2000,- kwijt, exclusief installatiekosten. Het is dan ook kostbaarder om te kopen dan de mechanische ventilatie. Voordeel is dat u geld bespaart door de warmte terugwinning.
Installeren in nieuwe woning
Een WTW-unit installeren in een bestaande woning is lastig, omdat er luchtkanalen aangelegd moeten worden. In dat geval is een decentrale WTW-unit dé oplossing als u die wilt gebruiken voor één ruimte.
Levensduur WTW-unit
De gemiddelde levensduur van een WTW-unit is plusminus 15 jaar. Door het vervangen van onderdelen kan dat zelfs langer zijn. Daarnaast kiezen mensen er ook voor om hun WTW eerder te vervangen door een nieuwere vanwege de dan weer betere prestaties. Voor een maximale levensduur en optimale werking van uw WTW-unit is het advies om hem goed te onderhouden en eens in de twee jaar te laten reinigen.
Voor meer informatie over de WTW-unit kunt u contact met ons opnemen.