Waarom kiezen voor lamelparket?

Weet u al wat u op uw vloer gaat leggen wanneer u toe bent aan een nieuwe? Wat dacht u van lamelparket? Deze toch al mooie vloer krijgt door de jaren heen steeds meer karakter. Dit type vloerbedekking komt in allerlei kleuren, houtselecties en afwerkingen. Daardoor is er altijd een vloer van lamelparket die bij uw wensen past. Wilt u weten waarom u niet om de keuze voor lamelparket heen kunt? Lees dan snel verder.

Wat is lamelparket?

Vloeren van lamelparket zijn opgebouwd uit meerdere lagen hout. Deze lagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Dit heeft als voordeel dat de vloer veel minder werkt. Daardoor blijft de vloer langer mooi. Onder de massieve toplaag zijn stroken multiplex aangebracht. Hierdoor ontstaan een soort luchtkamers die zorgen voor een verbeterde akoestische werking. Daardoor klinkt lamelparket minder hard dan een massieve houten vloer. Lamelparket is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, van rustig tot rustiek. U kunt kiezen voor een afwerking met lak, hardwax of olie. Er is dus altijd een vloer die aan uw wensen voldoet.

5 voordelen lamelparket

Lamelparket ziet er prachtig uit in elke kamer en past bij elk interieur, van klassiek tot modern. Behalve het mooie uiterlijk heeft deze vloerbedekking nog vele andere voordelen, namelijk:

  1. Weinig werking
  2. Vele soorten toplagen
  3. Geschikt voor vloerverwarming
  4. Eenvoudig (zelf) te plaatsen
  5. Duurzaam

Het juiste lamelparket kiezen

Een nieuwe vloer uitkiezen doet u niet zomaar. Bent u overtuigd van de voordelen van lamelparket en wilt u zeker weten dat u een gerichte keus kunt maken voor de vloer van uw dromen? Ga dan eens langs bij een vloerenexpert. Hier kunt u zowel inspiratie opdoen als al uw vragen stellen over lamelparket voor uw woning. Heeft u nog vragen over dit artikel? Stel deze dan via het contactformulier.

Categorie├źn: Vloeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *