Uw huis voldoende ventileren

Een goede ventilatie in huis is van groot belang voor uw gezondheid. Om uw huis voldoende te ventileren kunt u het beste de gehele dag door de ventilatieroosters open hebben staan. In dit blog geven wij u tips over hoe u uw huis optimaal kunt ventileren en waarom het zo belangrijk is om een goede ventilatie te hebben.

Waarom huis ventileren?

Misschien is het goed om eerst stil te staan bij waarom het ventileren van uw huis zo belangrijk is. Ventileren wordt gedaan om vocht en stof uit het huis te verwijderen. Een te vochtig huis kan zorgen voor houtrot, schimmel en gezondheidsklachten. Een te stoffig huis zorgt voor mogelijke allergische reacties. U kunt dus niet worden wanneer uw huis niet voldoende wordt geventileerd.

Luchten van het huis

U wilt natuurlijk niet ziek worden, om dit te voorkomen moet u de ventilatieroosters, ramen en klepraampjes openzetten na het koken, douchen en slapen. Maar alleen luchten (waarbij u de ramen voor een korte tijd open zet) is niet voldoende. Stof en vocht hopen zich namelijk snel weer op. Maar hoe ventileert u dan wel goed?

Tips voor een geventileerd huis

Wij hebben een lijst met de beste ventilatie tips voor u samengesteld. Lees deze lijst goed door en probeer deze tips ook thuis in te zetten:

  • Schaf een goede zonwering aan
  • Houdt uw verwarmingsketel en geiser in goede staat
  • Vervang oude apparaten zoals oude cv of geiser voor een nieuwe
  • Houdt uw gordijnen en vloerbedekking goed schoon
  • Tijdens het koken, douchen of hobbywerkzaamheden extra ventileren
  • Niet roken in huis
  • Gebruik alleen geschikt hout voor de openhaard

Meer weten over ventileren van huis?

Het ventileren van uw huis is dus van groot belang voor uw gezondheid. U kunt eventueel ook een airco met filter mogelijkheden aanschaffen. Dankzij de filter wordt het lucht in uw huis ook gefilterd. Daarnaast worden bepaalde airco’s ook met een luchtontvochtiger geleverd, hiermee voorkomt u schimmel en houtrot. Wilt u graag meer weten over een goede ventilatie in huis? Laat het ons dan weten via deze website.

Categorieën: Ventilatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *