Dakkapel of geen dakkapel?

Wanneer een dakkapel laten maken?

Let u er wel eens op? Waarop, denkt u dan? Nou, op dakkapellen op woningen en hoeveel u er in het straatbeeld ziet? Dat is waarschijnlijk meer dan u zou verwachten. Maar nu we de vraag stellen, bent u wellicht wel nieuwsgierig. Heeft u een dakkapel? Dan weet u wel waarom veel mensen er één of meerdere op hun dak hebben staan. Geniet ervan! Maar heeft u (nog) geen dakkapel? Dan is dit blog wellicht interessant om te ontdekken waarom u misschien ook gebaat bent bij zo’n handige opbouw op uw dak. Hier komt ons promopraatje!

Waarom een dakkapel?

Mensen houden van licht en ruimte in hun huis. En op de zolder van een woning zijn die beide elementen vaak ver te zoeken. Wat doen ze daar dan aan? Om niet al te veel geld uit te geven kiezen ze dan voor het plaatsen van grote(re) dakramen. Wie iets meer te besteden heeft, kiest dan voor een dakkapel.

Voordelen van een dakkapel

Wij vertellen u graag meer over de voordelen van de dakkapel. Als u een lekker ruime zolder heeft, is het plaatsen van grote dakramen zeker niet onlogisch. U krijgt er een enorme hoeveelheid extra licht extra in uw woning. Prima om bij te spelen voor uw kinderen, of te werken door u zelf. Maar als uw zolder niet al te groot, is, bieden dakkapellen een goede uitkomst. U krijgt er niet alleen meer licht mee op uw zolder, met een dakkapel krijgt u er ook nog eens extra (optische) ruimte bij.

Voordelen van een dakkapel op een rijtje

  • Door het schuine dak van een zolder is de loopruimte daar zeer beperkt. Die vergroot u met een dakkapel
  • Het vergrootte totaal oppervlak verhoogt niet alleen uw wooncomfort, maar ook de waarde van uw woning
  • Doordat dakkapellen voorzien zijn van mooie grote ramen heeft u veel meer natuurlijke lichtinval. Hierdoor voelt de ruimte groter aan dan deze in werkelijkheid is
  • U heeft veel meer uitzicht vanaf uw zolder
  • Een dakkapel heeft maar weinig onderhoud nodig

Dakkapel nodig?

Heeft u na het lezen van dit blog ook een dakkapel nodig? Ga daarvoor naar een handige specialist die de dakkapel bij u komt installeren.

Wat staat bij u op nummer 1? De dakkapel of het dakraam? Wij horen graag waar uw voorkeur naar uitgaat via ons contactformulier.

Categorieën: Bouwbedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *