Natuursteen mooi glad maken

Heeft u een natuursteen vloer in huis laten leggen? Mooie natuurstenen tegels stralen luxe uit! Maar dit effect wordt al snel minder wanneer de vloer beschadigingen heeft zoals krassen of vlekken. Is dit ook voor uw vloer het geval? Geen paniek, want er zijn bedrijven die u hiermee kunnen helpen. Zij kunnen het natuursteen weer helemaal glad maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door de stenen te slijpen. In dit blog vertellen we hoe het glad maken van natuursteen door een specialist precies in zijn werk gaat.

Laat natuursteen slijpen

Een natuursteen vloer is natuurlijk op zijn mooist wanneer die er mooi glanzend en glad uitziet. Na verloop van tijd kan de vloer echter wat doffer worden. Ook kunnen er (kleine) beschadigingen in ontstaan. Voorbeelden van beschadigingen die vaak terug te zien zijn in natuursteen vloeren zijn krassen en vlekken. Gelukkig kan een specialist dit voorkomen door het afslijpen van het natuursteen. In tegenstelling tot vloeren als bijvoorbeeld parket, is natuursteen natuurlijk niet uit lagen opgebouwd. Een natuursteen tegel is een vast geheel. Wanneer er een beschadiging in de steen te zien is, kan de specialist het schuren. Dit wordt gedaan aan de hand van gediamanteerde schijven. Die schuren het bovenste laagje van de vloer, waarin de krassen en/of vlekke zaten, weg. Hoewel de vloer nu weer helemaal schoon en glad is, ziet hij er wel erg dof uit. Om de vloer weer mooi te krijgen zal de specialist de vloer afslijpen. Met een steeds fijnere korrel wordt de vloer afgeslepen. Zo is de vloer weer mooi glad.

Lang genieten van natuursteen vloer

U geniet het langst van uw natuursteen vloer door hem na het afslijpen nog te laten behandelen. De vloer wordt gezoet om hem er weer glad en glanzend uit te laten zien. De kleur en de tekeningen van het natuursteen komen weer terug. Vervolgens wordt de steen gepolijst. Dit geeft de vloer de luxe uitstraling. Het dweilen wordt zo een stuk eenvoudiger en de vloer is op die manier gemakkelijk in onderhoud.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat deze klus voor u klaart? Neem dan contact met ons op!

Categorie├źn: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *