Vergelijken van polyester panelen

In veel industrieën is het belangrijk dat de bedrijfsruimte voldoet aan de HACCP regels. Zoals in de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie. Het gebruik van de juiste materialen is in deze bedrijfsruimtes dan ook essentieel. Een veelgebruikt materiaal voor wand- en plafondplaten in deze industrieën is: FRP/GFK. Dit is een glasvezelversterkte polyester plaat. Wanneer u zich al eens verdiept heeft in deze platen, dan heeft u vast gemerkt dat er verschillende leveranciers zijn van panelen van dit materiaal. Wat is het verschil tussen deze panelen van de verschillende leveranciers nu eigenlijk? Dat vertellen wij u in dit blog.

Verschillende soorten FRP/GFK panelen

Er zijn verschillende soorten leveranciers van FRP/GFK panelen:

  • Glasbord: wordt ook wel omschreven als de leverancier van het A-merk op de markt. Glasbord is de enige FRP/GFK met een HACCP International certificaat. Daarnaast is Glasbord ook de enige met een Greenguard gold certificaat.
  • Wonderbord: dit is een glasvezelversterkte plaat zonder toplaag. Het voldoet aan de USDA en ASTM richtlijnen. Wel is dit paneel minder krasvast dan Glasbord.
  • Glassliner: ook deze panelen hebben geen toplaag. Net als Wonderbord voldoet het aan de USDA en ASTM richtlijnen.
  • Lamilux: dit is een Europese producent. De panelen van Lamilux beschikken niet over een HACCP of Greenguard certificaat.
  • Polser: dit is een Turkse fabrikant van FRP/GFK panelen. Ook deze panelen hebben geen toplaag. Ze voldoen aan de ESDA en ASTM richtlijnen.
  • Fibrosan: dit is ook een Turkse fabrikant. Het is een vergelijkbaar product al dat van Polser.

De grootste verschillen tussen FRP/GFK leveranciers

Wat zijn de grootste verschillen wanneer we deze panelen vergelijken? Het grootste verschil tussen de panelen van de verschillende leveranciers is het HACCP certificaat. Glasbord is hier namelijk de enige in. Een ander groot verschil is de FM Global approval. Ook hierin is Glasbord de enige die dit heeft. Wanneer je kijkt naar de krasvastheid van deze panelen, scoort Glasbord ook extra goed.

Interessante blog? Lees dan ook eens onze andere blogs.

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *