Fundering laten maken

De fundering is de basis voor zo goed als elk gebouw in Nederland. Het is dan ook heel erg belangrijk dat hij goed gemaakt wordt. Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar wij raden altijd aan om een specialist in te schakelen om de fundering te maken. In dit blog vertellen we meer over hoe dit in zijn werk gaat.

Rechtstreekse fundering

De fundering is de draagconstructie waarop een gebouw geplaatst wordt. Hij wordt meestal onder het maaiveld gelegd. Dit is de bovenkant van de grond, ongeveer 150mm onder de bovenkant van de vloer op de begane grond van een gebouw. Er zijn verschillende technieken die gebruikt worden om een fundering te maken. De rechtstreekse fundering is een fundering op staal, strokenfundering of sleuffundering. De fundering op staal is de meest gebruikte methode in Nederland. Hij wordt gebruikt voor lichte gebouwen of aanbouwen. De draagkrachtige laag ligt niet te diep onder het maaiveld. De slechte bovengrond wordt verwijderd. Wanneer dat nodig is, wordt hij vervangen door een zandkoffer. Met (gewapend) beton wordt vervolgens een verbrede sleuf gemaakt onder de dragende muren. Hoe breed die ondersteuning is, hangt natuurlijk af van de breedte van de muur. Hoewel de naam suggereert dat hierbij staal gebruikt wordt, is dat niet het geval.

Verschillende technieken voor fundering

Hoewel de rechtstreekse fundering het meest toegepast wordt, zijn er nog andere technieken om een fundering te maken. Andere methodes zijn:

  • Fundering op palen
  • Algemene funderingsplaat
  • Poerenfundering
  • Puttenfundering
  • Slieten of compactiepaaltjes
  • Compenserende fundering

Laat het over aan de specialist

Zoals gezegd kunt u zelf de fundering maken, maar aangezien het zo’n belangrijke klus is voor de structuur van het gebouw, raden wij zeker aan om dit over te laten aan een bouwbedrijf. Neem contact met ons op, en wij zorgen ervoor dat u een offerte krijgt voor het laten maken van een fundering.

Categorieën: Bouw en constructie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *