De voordelen van een binnenhaard op een rij

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een binnenhaard te laten installeren in hun woning. Dat is ook niet zo gek, er zijn namelijk een heleboel voordelen aan het plaatsen van een binnenhaard. Wilt u hier meer over weten? Dan bent u bij Bouwbedrijvensite.nl aan het juiste adres. In dit blog vertellen wij u namelijk alles over de voordelen van een binnenhaard!

Binnenhaarden in alle soorten en maten

Wie bij een binnenhaard nog denkt aan een ouderwetse houtkachel, zit er gedeeltelijk naast. Deze ouderwetse houtkachels zijn namelijk nog steeds beschikbaar, maar daarnaast zijn er ook binnenhaarden in allerlei andere stijlen verkrijgbaar. Heeft u bijvoorbeeld een modern of een industrieel interieur? Op internet vindt u vast en zeker de binnenhaard die daar perfect bij aansluit!

Haal sfeer in huis

Zeker nu de herfst en de winter er weer aankomen is een binnenhaard een hele fijne sfeerverhoger in huis. U kunt er lekker bij wegkruipen met een goed boek, of er juist chocolademelk op opwarmen voor de hele familie. Het vlammenspel, de houtgeur en de prettige warmte die een binnenhaard afgeeft, maken uw woning in één klap een stuk gezelliger. Heeft u de warmte van een binnenhaard wel eens ervaren? Dan weet u dat een binnenhaard uw kamer snel aangenaam warm kan maken.

Hoog rendement

Met een houtkachel kunt u een rendement halen van wel 75%, bij speksteen is dit zelfs 90%. Hout voor een binnenhaard is helemaal niet duur, en al helemaal niet wanneer u dat zelf sprokkelt. Bovendien gaat er via een binnenhaard relatief weinig warmte verloren via de schoorsteen, wat hem dus dat hoge rendement oplevert. Het is wel verstandig om enkel met hout te stoken dat niet geïmpregneerd is. Ook karton en papier zijn niet handig om mee te stoken, omdat dit veel rook en as oplevert. Zorg bovendien altijd dat het hout goed droog is.

Contact met Bouwbedrijvensite.nl

Wilt u meer weten over de voordelen of het laten plaatsen van een binnenhaard? Wij geven u hier graag advies over en staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden! Neem gerust contact met ons op door een bericht achter te laten via het online formulier hier op de site. U krijgt dan zo snel mogelijk reactie van ons.

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *