Een veilige bouwplaats

Natuurlijk wilt u, als eigenaar van een bouwbedrijf, altijd een veilige werkplek creëren voor uw medewerkers. En voor uw klanten wilt u zorgen voor het beste resultaat. Veel bouwbedrijven onderschatten echter het belang van een goede bouwplaatsbeveiliging. Wilt u een veilige werkomgeving creëren? Dat kan onder andere door een set met IP beveiligingscamera’s te gebruiken. In dit blog vertellen we waarom bouwplaatsbeveiliging zo belangrijk is, en welke maatregelen u kunt nemen om de veiligheid te stimuleren.

Voorkom diefstal en vandalisme

Op de bouwplaats wilt u diefstal en vandalisme natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen. Het zorgt namelijk niet alleen voor veel extra kosten, maar het project kan er ook vertraging door oplopen. In de praktijk kan het beveiligen van een bouwplaats flink lastig zijn. Wanneer het gaat om een tijdelijke bouwplaats, verandert er namelijk vaak veel, en is het lastig om vast te stellen welk soort beveiliging waar geplaatst moet worden. Toch is het plaatsen van bijvoorbeeld een set met IP beveiligingscamera’s aan te raden, om vandalisme en diefstal te voorkomen.

De juiste apparatuur

Er zijn drie maatregelen die u kunt nemen voor het beveiligen van de bouwplaats: beveiligen, afschrikken en toegangscontrole. Met toegangscontrole, zoals het plaatsen van speciale anti-climb hekken en een looppoort waardoor alleen geautoriseerd personeel naar binnen kan, zorgt u dat er geen ‘ongewenste bezoekers’ op de bouwplaats komen. Ook raden we aan om beveiligingscamera’s te plaatsen. Hiermee weet u precies wanneer er iemand de werkplek betreedt wanneer dit niet de bedoeling is, want u krijgt er een melding van. Ook zullen onbevoegden minder snel het terrein betreden wanneer ze zien dat er beveiligingscamera’s hangen. Op ieder tijdstip kunt u live de beelden zien, en weet u dus wat er op de bouwplaats gebeurd.

Controle van de maatregelen

U kunt nog zoveel beveiligingsmaatregelen treffen, maar dat heeft geen zin als niet iedereen in uw bouwbedrijf ervan op de hoogte is, en eraan meewerkt. Als een hek niet op de juiste manier geplaatst wordt, de toegang niet goed wordt gecontroleerd of het camerasysteem niet geactiveerd wordt, heeft u er nog altijd helemaal niets aan. Wij raden u daarom aan om een persoon de leiding te geven over de bouwplaatsbeveiliging, en in ieder geval in de ochtend en avond te controleren of de hekken nog goed staan en of de camera’s aan staan. Zo zorgt u voor een goede bouwplaatsbeveiliging!

Categorieën: Bouwbedrijf