Een pebblevloer in de badkamer? Dit zijn de voordelen

Bent u bezig met het bouwen van een nieuwe woning of heeft de badkamer een goede opknapbeurt nodig? Dan weet u misschien al wel dat er bij badkamervloeren minder keus is dan bij vloeren voor een woon- of slaapkamer. Het materiaal moet bijvoorbeeld tegen vocht kunnen, waardoor veel vloersoorten al afvallen. Wilt u nu toch een unieke uitstraling in de badkamer? Ga dan voor een pebblevloer! In dit blog vertellen we meer over de voordelen van een badkamer met pebblevloer.

Wat is een pebblevloer?

Een pebblevloer is gemaakt van grote, onbewerkte kiezelstenen. Deze stenen zijn mooi glad doordat ze in rivieren liggen waar het water de scherpe kanten er vanaf slijt. Voor de vloer kan iedere soort kiezel gebruikt worden, zolang deze maar glad is. U wilt immers niet over scherpe kiezels lopen.

Zeer vochtbestendig

Een pebblevloer is zeer praktisch, omdat deze goed tegen vocht kan. Ook is het zeer prettig om met blote voeten over de grote kiezels te lopen. Zo voelt het bijna alsof u door de rivier loopt in uw eigen badkamer met pebblevloer! U kent dit soort vloeren wellicht ook uit een wellnesscentrum of sauna; daar worden ze gebruikt als massage vloer.

Zeer veel keus

Wanneer u gaat voor een pebblevloer heeft u zeer veel keus. Zo is er altijd een vloer die precies bij uw badkamerontwerp past. Aangezien het gaat om natuurlijke materialen, is iedere kiezel anders. Uw vloer zal dus uniek worden.

Makkelijk te leggen

Vroeger moesten pebbles nog steen voor steen in cement gelegd worden. Dat gaat tegenwoordig gelukkig een stuk makkelijker. De stenen zijn verkrijgbaar als een matje, meestal van 30×30 centimeter. Deze matjes worden in elkaar geklikt en gelijmd, waardoor een geheel ontstaat. Hierdoor is het goed mogelijk om het leggen van een pebblevloer zelf te doen, maar natuurlijk kunt u het ook altijd overlaten aan een professional.

Ga langs bij een expert

We raden aan om eens te gaan kijken bij een showroom om te zien wat de mogelijkheden voor een pebblevloer zijn! Bovendien staan er altijd specialisten klaar om u te adviseren. Veel succes met het uitzoeken van uw pebblevloer!

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *