Zuinige en snelle manier van verwarmen

De convector is in opkomst. Steeds meer mensen ruilen hun traditionele verwarmingsradiatoren in voor convectoren, waarbij wandconvectoren veruit het populairst zijn. Niet zo gek, want ze warmen ruimtes snel op en zijn energiezuinig. Kortom: met een kleine investering heb je voor minder geld een aangenamere warmte in je huis. Denk je dat deze manier van verwarmen ook interessant is voor jou? Lees onderstaande informatie dan door, zodat je voor jezelf kunt bepalen waar je op moet letten als je orienteert opwandconvectoren kopen.

Convectiewarmte tegenover radiatorwarmte

We schetsen hier nog even in het kort het verschil tussen convectiewarmte en radiatorwarmte. Bij radiatoren stroomt warm water door buizen in de radiator die vervolgens de omringende lucht opwarmt. Convectoren gebruiken uitsluitend convectiewarmte. Dat wil zeggen: het verwarmingselement zuigt lucht aan en warmt die op. De warme lucht stijgt – uiteraard – op tot aan het plafond, koelt daar af, en zakt weer naar beneden. Daarna begint het opwarmproces in de convector weer opnieuw.

Grootste voordelen van wandconvectoren

De grootste voordelen van wandconvectoren tegenover radiatoren op een rijtje:

  • De ruimte warmt sneller op
  • Convectoren die in elk interieur passen
  • Convectoren ook in vloer mogelijk. Ideaal onder grote raamoppervlakken
  • 10% minder energieverbruik dan ‘gewone’ radiatoren
  • Warmte wordt gelijkmatig verdeeld

Energiezuinig alternatief met hoog rendement

Wandconvectoren zijn energiezuiniger dan ‘gewone’ radiatoren. Ze kunnen een ruimte veel sneller op temperatuur brengen. Een grote ruimte kan in 10 minuten met gemak 8°C opgewarmd worden. Het rendement van convectoren is daarom hoger. Ze verbruiken minder water en zijn daarmee geschikt voor lagetemperatuurketels.

Contact opnemen met een verwarmingsspecialist

Wil je ook profiteren van de voordelen van wandconvectoren? Ga dan eens lang bij een verwarmingsspecialist bij jou in de buurt om te kijken wat de mogelijkheden voor je zijn op het gebied van wandconvectoren. Voor je het weet, zit ook jij er voordelig lekker warmpjes bij!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *