Perfect voor de industrie

In de industrie kan niet zomaar elke vloersoort gelegd worden. Daar zijn echte industrievloeren voor nodig die de werkzaamheden in bijvoorbeeld fabrieken, bedrijfshallen en loodsen aankunnen. Maar welke vloersoort is hiervoor geschikt? Dat is de DuraQuartz vloer. Deze industrievloeren bestaan uit vijf lagen en is opgebouwd om alle fabrieksomstandigheden aan te kunnen.

Opbouw van industrievloeren

Zoals gezegd zijn de industrievloeren uit vijf lagen opgebouwd. Deze zijn:

  • De ondergrond van bijvoorbeeld beton, zandcement, tegels of hout
  • Een primerlaag die zorgt voor hechting
  • Een egalisatielaag die zorgt voor een vlakke ondergrond
  • De zichtbare slijtlaag in de gewenste kleur
  • Een transparante toplaag voor extra bescherming

Bestand tegen zware belasting

De DuraQuartz industrievloeren zijn erg goed bestand tegen zware belasting. Zo kan er gerust met bijvoorbeeld een heftruck of een palletwagen over deze vloer gereden worden. De vloeren zijn elastisch en kunnen goed tegen een stootje. Daarbij hebben DuraQuartz industrievloeren een lange levensduur. Een industrievloer laten leggen is dan ook een eenmalige investering waar u lang van profiteert.

Hygiënische vloeren

Industrievloeren van DuraQuartz zijn uitermate hygiënisch, en ze zijn HACCP en Halal gecertificeerd. Het schoonhouden van de vloer is erg eenvoudig. De vloersystemen zijn namelijk niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Ook kan de vloer schoongemaakt worden met een hogedrukreiniger of stoomreiniger. Hiervan mag de druk echter niet hoger zijn dan 50 bar, en de maximum temperatuur van het water is 50°C.

Industrievloeren op maat

De industrievloeren kunnen volledig naar uw wens aangepast worden. Dan hebben we het natuurlijk niet alleen over het uiterlijk van de vloer (hoewel de DuraQuartz vloer wel in veel verschillende kleuren en stijlen te krijgen is). Het is ook mogelijk om de eigenschappen van de industrievloer aan te passen. Zo is DuraQuartz verkrijgbaar in glad, licht antislip en grof antislip, en is het mogelijk om de vloer te combineren met hygiënische pinten.

Plaatsen van industrievloeren

Wilt u ook een DuraQuartz industrievloer laten plaatsen? Wij raden u aan om alle mogelijkheden en specificaties door te spreken met een specialist voordat u overgaat tot de aankoop. Zo weet u zeker dat u de juist optie eigenschappen kiest uit de vele mogelijkheden van de DuraQuartz industrievloeren.

Categorieën: Vloeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *