Waardige ontruiming van seniorenwoningen

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Uw grootouders of ouders komen te overlijden. Dat is een verdrietige gebeurtenis. En iedereen reageert anders op zo’n situatie. Belangrijk is dat iedereen zijn tijd moet en kan nemen om het rouwproces in te gaan, zodat hij of zij het verlies een plekje kan geven. Ondertussen staat er ineens een heleboel te gebeuren. Het officiële afscheid staat voor de deur. U heeft afspraken met de begrafenisonderneming die u het hemd van het lijf vraagt. U moet voortdurend keuzes maken en beslissingen nemen. Het is veel werk, maar wel heel dankbaar. U kunt er een zeer persoonlijk en waardig afscheid van maken. Dat is belangrijk: u kunt immers maar ėėn keer afscheid nemen!

Ontruiming van de seniorenwoning

Helaas is er nog veel meer te regelen dan alleen het afscheid. Na het overlijden van de bewoner moet de woning worden ontruimd en klaargemaakt voor verkoop of verhuur. Daar kunt u meestal wat ruimer de tijd voor nemen. Maar gaat het om een seniorenwoning in een verzorgingstehuis of aanleunwoning? Dan wordt er van u gevraagd deze woning zo snel mogelijk te ontruimen, zodat u plaats maakt voor een volgende persoon die zorg nodig heeft. Dat is natuurlijk logisch. Maar als u midden in een rouwproces zit en nog maar nauwelijks beseft dat uw dierbare is weggevallen, is dat een hard gelag!

Ontruiming seniorenwoningen regelen

Om niet zelf verstrikt te raken in een rouwproces, uw werk en afspraken met familieleden is het verstandig om de woningontruiming over laten aan een gespecialiseerd bedrijf in woningontruimingen van seniorenwoningen. Zij gaan snel en efficiënt te werk met respect voor de situatie. Dat kan al binnen een dag geregeld zijn. Zeker als u vooraf de spullen uit de woning verwijdert die u niet graag wegdoet en wilt verdelen onder de nabestaanden. Bij de ontruiming van een seniorenwoning door een ontruimingsbedrijf worden de achtergelaten bruikbare goederen met uw goedkeuring aan diverse stichtingen (goede doelen) geschonken. Onbruikbare goederen worden netjes afgevoerd. Eventuele noodzakelijke reparaties kunnen gedaan worden met aansluitend een eindschoonmaak. De seniorenwoning is dan klaar voor een volgende bewoner die zorg en ondersteuning nodig die hem of haar in de seniorenwoning geboden kunnen worden. Dat is toch een troostrijke gedachte!

Categorieën: Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *