De voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van isolatie die tegen de onderzijde van uw vloer wordt aangebracht. Bij het isoleren van uw kruipruimte wordt isolatie op de bodem van uw kruipruimte aangebracht. Deze vorm van professionele isolatie van uw vloer en kruipruimte heeft veel voordelen. In dit blog worden voor u de vele voordelen van het isoleren van uw houten vloer (en kruipruimte)op een rij gezet.

Vloerisolatie

Nooit meer koude voeten

Met vloerisolatie koelt uw vloer veel minder snel af. Daardoor heeft u veel minder snel koude voeten! Daarbij hoeft u natuurlijk ook minder te stoken, wat u aanzienlijk scheelt op de energierekening. Ook uw leefomgeving wordt aangenamer, want door het isoleren van uw vloer heeft u ook minder last van optrekkend vocht uit uw kruipruimte.

Einde aan ongewenste geurtjes

Omdat bij vloerisolatie vocht minder snel optrekt uit uw kruipruimte, zult u in huis ook geen last meer hebben van ongewenste geurtjes (en mogelijke schimmels) die ontstaan door die optrekkende vocht. Met vloerisolatie gaat uw wooncomfort er dus aanzienlijk op vooruit. U bent immers zowel verlost van de koude voeten als van de ongewenste geurtjes in huis!

Energiebesparing

Isolatie is belangrijk om warmte vast te houden. Zoals gezegd, houdt vloerisolatie de warmte in de vloer langer vast. Bij een ongeïsoleerde vloer verdwijnt namelijk veel warmte naar de kruipruimte! Behalve dat u geen koude voeten meer krijgt, is een belangrijk voordeel hiervan ook dat u minder hoeft te stoken om het warm te krijgen. Daardoor werkt vloerisolatie kostenbesparend. U zal snel merken dat uw energieverbruik en dus uw energierekening aanzienlijk zullen verminderen!

Waardestijging van huis

Een goede isolatie zorgt voor een waardestijging van uw huis. Ook een goede vloerisolatie draagt hieraan bij. Hoe beter de isolatie, hoe beter energielabel uw huis immers krijgt. Dit energielabel is weer van belang bij de waardebepaling van uw huis.

Vloerisolatie is eenvoudig aan te leggen

Vloerisolatie is een vorm van isolatie die het meest eenvoudig is om aan te leggen. Het kan vaak zelfs in één dag worden gelegd. Vloerisolatie wordt vaak ter plaatse gemaakt, zodat er geen onnodige naden en kieren in zitten en de isolatie dus optimaal functioneert. Vloerverwarming is alleen rendabel als uw woning van voor 1983 is, uw kruipruimte minimaal 40 centimeter hoog is en bereikbaar via een kruipluik en u vloerverwarming heeft of gaat nemen. Bij het isoleren mag in uw kruipruimte geen water staan. Bodemisolatie maakt uw kruipruimte namelijk weer warm en droog. Het voorkomt verder condensvorming op ramen, vocht- of schimmelplekken op uw muren en maakt een einde aan een vochtige, muffe lucht in uw woning. Kortom, isolatie van vloer en kruipruimte is een eenmalige investering die zichzelf altijd zal terugverdienen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *