Wat is een woningontruiming?

Een woningontruiming door een professional wordt in diverse situaties toegepast. Veelal wanneer een familielid komt te overlijden, waarbij de huur van de woning wordt opgezegd of de woning moet worden verkocht. Doordat bij een overlijden veel emoties komen kijken, heeft u zelf wellicht niet de energie de woningontruiming op u te nemen. Bij een verbouwing kan een ontruiming tevens zeer raadzaam zijn. Door deze ruimtes leeg te halen, hebben de verbouwers alle ruimte om de werkzaamheden tot een goed resultaat te brengen. Ook zullen uw meubels dan niet beschadigen, omdat deze immers tijdelijk zijn opgeslagen.

Hoe werkt een woningontruiming?

Iedere woningontruiming is weer anders, omdat elke woning anders is ingedeeld en er andere klussen moeten worden uitgevoerd. Ook de manier waarop de woning moet worden overgedragen aan een volgende bewoner speelt hierbij een belangrijke rol. Dienen de vloeren te worden verwijderd? En moeten de lampen aan de muren en het plafond ook verwijderd worden? Voorafgaand aan iedere woningontruiming wordt een plan van aanpak opgesteld, zodat deze zo soepel en secuur mogelijk verloopt. Dit geeft u inzicht in hoe uw woning wordt ontruimd en hoe deze zal worden opgeleverd aan de volgende bewoner. Een professional in woningontruimingen kan u niet alleen helpen bij het ontruimen van de woning, maar de spullen ook tijdelijk opslaan. Zo worden de spullen bewaard voor ze worden verkocht of teruggezet en hoeft u hier zelf niet meer naar om te kijken.

Klussen bij een woningontruiming

Voor een woningontruiming is een aantal klussen kenmerkend. Dit betreft het opslaan van de inboedel op een andere plek, het afvoeren van het overgebleven meubilair en het schoonmaken van de ruimtes. Dit zijn ook wel de standaard werkzaamheden. Hiernaast kunnen er ook nog andere klussen worden uitgevoerd, zoals het verwijderen van de vloeren of het verwijderen van lampen aan muren en plafonds. In de huurvoorwaarden of de koopakte heeft u direct inzichtelijk hoe u de woning dient op te leveren. Het is raadzaam dit document bij de hand te hebben gedurende het kennismakingsgesprek met een professional. Zo weten ook de ontruimers precies wat er moet gebeuren.

Start met de woningontruiming!

Wij hopen u middels dit blog voldoende kennis gegeven te hebben van hoe een woningontruiming in zijn werk gaat. Behoeft u meer informatie of heeft u vragen? Ga dan te rade bij een specialist en laat u informeren wat deze voor uw woningontruiming kan betekenen!

Categorie├źn: Bouw en constructie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *