Werkt u al met BIM? Ontdek de vele voordelen

Heeft u de wondere wereld van Building Information Modelling (BIM) al ontdekt? BIM staat voor alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw. Deze kenmerken worden digitaal gerepresenteerd en in deze digitale omgeving wordt tevens alle informatie over het gebouw opgeslagen. Zie een BIM-model dus als een gedeelde kennisbron! Ook zorgt BIM voor een geïntegreerde omgeving: alle partners die meewerken aan het project werken in de digitale omgeving waarin alle aspecten, de planningen rondom het gebouw en de kosten zijn verzameld. BIM creëert overzicht en inzicht: u krijgt een 3D ontwerp van uw gebouw wat voor een prachtige visualisatie zorgt. Daarnaast hebben veel professionele engineering bedrijven ervaring met het werken in een BIM omgeving, waardoor de samenwerkingen soepel zullen verlopen. Echter is dit slechts een greep uit de vele voordelen van BIM! Wij vertellen u meer.

BIM: het hele leven van een gebouw betrouwbaar

Een van de vele voordelen van een BIM-model voor uw gebouw is dat de digitale kennisbron zorgt voor een sterke en betrouwbare basis: gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw zijn alle gegevens van het gebouw makkelijk in te zien! Vanaf het begin tot het einde staat BIM voor u klaar. Schakelt u een engineering bedrijf in voor hulp bij het bouwen van de constructie van uw pand of uw staalbouw constructie? Vraag dan goed na bij het engineering bedrijf of zij bekend zijn met BIM. Weet het bedrijf hoe ze hiermee moeten werken? Dan is dit een teken van kennis en professionaliteit binnen het vakgebied! Het BIM-model dient verder vanaf de ontwerpfase, tot tijdens de bouw, tot het beheer en tot het slopen van het gebouw of de constructie als het uitgangspunt. Uw engineering bedrijf kan makkelijk werken in de BIM omgeving. Het BIM-model vergemakkelijkt namelijk het faciliteren van de rollen van de belanghebbenden tijdens het project.

Waar BIM u nog meer mee helpt

Twijfelt u nog steeds over BIM? Om u te helpen sommen wij de verdere voordelen van een BIM-model voor u op:

  • U kunt de levensduur van het gebouw en de prestaties makkelijk voorspellen
  • U vermindert fouten tijdens de uitvoering en het beheer van het gebouw
  • U kunt veranderingen makkelijk doorvoeren in het digitale ontwerp
  • U kunt uw kosten voor de bouw makkelijker berekenen

Hoe selecteert u een engineer bedrijf met ervaring in BIM?

Bent u overtuigd van BIM, maar kunt u geen engineer bedrijf vinden met de juiste ervaring in BIM? Of is er juist teveel keuze en twijfelt u tussen bepaalde engineers? Wij raden u dan aan om een engineer bedrijf te kiezen welke kan bewijzen dat zij ervaring hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kwalificeringen op bepaalde tekenpakketten als Revit en Tekla. Daarnaast is het altijd slim om het bedrijf gewoon eens op te bellen en te vragen naar de mogelijkheden. Is het bedrijf flexibel? Wat is hun werkwijze? Hoeveel aanspreekpunten zijn er en hoe open zijn ze over de kosten? Laat het bedrijf een vrijblijvende offerte voor u opstellen en u weet direct waar u aan toe bent. Wij wensen u veel plezier met het gebruik van BIM en daarnaast succes met het zoeken van het juiste engineer bedrijf!

Categorieën: Bouw en constructie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *